03-6195909
מהם ההבדלים העיקריים בין PRP לבין I-PRF?

מרפאת ANEW היא החלוצה והראשונה שהעדיפה להתנתק מהעדר ולהוביל בטיפולים פחות מוכרים אך הרבה יותר אטרקטיביים לטובת מטופליה. מאחר שמטופלים רבים מתקשים לבחור בין IPRF ל PRP אנחנו מביאים כאן לידיעתכם בצורה של טבלה השוואתית מבוססת מדעית ומחקרית מדוע העדפנו להציע למטופלים שלנו את הדור החדש של הטיפול בגורמי גדילה. מבחינה כלכלית החיסכון בבחירת טיפול IPRF מאוד משמעותי.

הערה:  נכון ששיטת הטיפול שתבחרו היא חשובה עבורכם אבל, לא חשוב פחות לבחור במטפל שמתמחה בטיפול בהתקרחות, בעל ידע וניסיון בתחום ולא מציע טיפולים בגורמי גדילה על הדרך ובלי קשר להתמחותו. הטיפול אינו מתאים לכל אחד ולכל המצבים של אובדן שיער. שיטת ההזרקה יכולה להיות שונה לחלוטין ממטפל אחד לשני. נדרשת מיומנות וידע על מנת לבחור את עומק ההזרקה, הזווית והכמות בכל אזור ואזור על פי קריטריונים מקצועיים.

טבלה השוואתית בין  I-PRF לבין PRP

I-PRFPRP
דור חדש של טיפול בגורמי גדילה אנושייםדור קודם של טיפול בגורמי גדילה אנושיים
נלקח דם מהמטופל אל תוך מבחנה סטרילית מוגנת בפטנט  ריקה בוואקום ללא כל חומר נוסףנלקח דם מהמטופל אל תוך מבחנה לא בהכרח מוגנת בפטנט ולא תמיד בפיקוח המכילה חומרים זרים כגון טרובין מבקר, קלציום וגיל הפרדה
המבחנות הן מזכוכית  ומוכנסות לצנטריפוגה מתוכנתת ספציפית למטרת הפקת IPRFהמבחנות עשויות פלסטיק  מוכנסות לצנטריפוגה  . אין סטנדרט לגבי סוג צנטריפוגה, זמן ומהירות הסיבובים
פרוטוקול אחד ויחיד זהה כך שניתן להתבסס על תוצאות המחקרים שנעשו על PRF, ו IPRF . המבחנות מסתובבות במהירות נמוכה ( פטנט של דר' שוקרון)  למשך 5-6 דק בלבד ולכן התאים היותר כבדים כמו תאי גזע וכדוריות דם לבנות לא שוקעים לתחתית המבחנה עם הכדוריות האדומות ונכללים בחומר המוזרק. קיימים מספר רב של פרוטוקולים וצורות הכנה ואין פרוטוקול אחד ומוסכם להפקת PRP. כל מטפל בוחר לעצמו את אופן ההכנה ולכן לא ניתן להתבסס על תוצאות של מחקרים מפרוטוקולים שאינם זהים.  המבחנות מסתובבות במהירות גבוהה עד פי 5 מאשר ב IPRF ולכן רוב התאים הכבדים כגון תאי גזע וכדוריות דם לבנות ישקעו אל תחתית המבחנה ויזרקו  .
בסיום עבודת הצנטריפוגה, נוצר תהליך הפרדה טבעי לחלוטין של 2 שכבות. כשליש מהנוזל הנמצא בחלק העליון הוא פיברין המכיל גורמי גדילה ותאי גזע וניתן לשימוש. בכל מבחנה ניתן לקבל חומר לטיפול עד פי 3 מה  PRP. אין במבחנה PPP ולכן כל החומר שבצהוב מכיל את אותו ריכוז של גורמי גדילה .בסיום עבודת הצנטריפוגה נוצר תהליך הפרדה בעזרת הג'ל שהיה כבר בתוכה ולא באופן טבעי כמו ב   IPRF. הנוזל המתקבל מחולק ל 3 שכבות. בתחתית, תאי דם אדומים שלא לשימוש. שכבה אמצעית הקטנה ביותר המכילה PRP . שכבה עליונה המכילה PPP שהיא דלת גורמי גדילה שאין בה שימוש. 

ריכוז טסיות וכמות גורמי הגדילה הוא עד  פי 10 יותר גבוה מאשר לפני התהליך, לכן תהליך הריפוי יהיה בין פי 2-5 יותר אפקטיבי מאשר ב PRPריכוז הטסיות וכמות גורמי הגדילה הוא בין פי 2-5 ( תלוי בסוג המבחנות ופרוטוקול הטיפול) מאשר לפני התהליך.
ה – IPRF מתנהג כמו דבק ביולוגי לאחר כ 10 דקות ולכן נצמד כמו רשת באזור הטיפול, גורמי הגדילה משתחררים באיטיות ולפרק זמן שבין 10-14 יום. מסיבה זו, השפעת גורמי הגדילה תהיה ממושכת יותר מאשר ב PRPבמבחנות ה PRP נמצאים נוגדי קרישה ולכן החומר נשאר נוזלי והשפעתו תהיה קצרת טווח מאחר והוא יתפזר במהירות ובקלות יותר מאשר ב IPRF
IPRF מכיל פי 3 יותר גורם גדילה  IGF-1  מאשר ב PRP. במחקר נמצא כי  IGF-1  יורד משמעותית אצל אדם המקריח מסיבה גנטית ולכן תוספת של  IGF-1 הנמצא בכמות גבוה מאוד ב IPRF  עשויה לתרום משמעותית בתהליך שיקום התקרחות תורשתית.PRP מכיל כמות יחסית נמוכה של גורם גדילה    IGF-1  ולכן פחות יעיל בטיפול נגד התקרחות תורשתית
  תרשים השוואתי המודד את כמות של IGF-1 במשך 10 ימים. לאחר 15 דקות בלבד כמות ה IGF-1 גבוה יותר מאשר ב- PRP. לאחר 8 שעות,  שיחרור ה IGF-1 נמצא בשיא ב IPRF וכמעט אינו קיים ב PRP .  
כמות הטיפולים הנדרשת בשנה: בין 2-3כמות הטיפולים הנדרשת בשנה: 8-10 טיפולים

אולי תרצו לקרוא עוד על…

תוצאות מחקר השוואתי ביןI-PRF לבין PRP

טיפול בגורמי גדילה הפך למאוד פופולארי בעיקר בתחום הטיפול בהתקרחות גנטית ושיקום השיער לאחר השתלה. המחקר ההשוואתי בין שני סוגי הטיפולים שנערך באפריל 2020 בבית חולים באנגליה במחלקה האמטולוגית (חקר הדם), הוא העדכני ביותר בנושא וחושף נתונים מפתיעים.