כל המחקרים מוכיחים שהסיבה העיקרית לנשירת השיער בקרב גברים ונשים היא תורשתית. כיום ניתן לטפל ביעילות בתופעה על ידי שילוב של טיפולים, חלקם תרופתיים וחלקם טבעיים שמבטיח לעצור את הנשירה ולעודד צמיחה מחודשת של שיער שהתנוון אך עדיין חיי.
הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער אצל גברים היא נשירה תורשתית, הנגרמת על ידי הורמון ה DHT הפועל על זקיקי השיער בקרקפת ומנוונן אותם. התוצאה היא נשירת שיער ודלדול הדרגתי של השיער בחלק העליון של הקרקפת. במידה ולא נעשה שום דבר, הכיסוי של השיער שהיה בהדרגה נעלם, השיער צומח דק יותר עד שמתנוון ונעלם. כאשר התהליך מתחיל הוא אינו נפסק מעצמו . עם התקדמות המדע והרפואה ניתן להתגבר על התופעה ביעילות רבה ובאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.
אצל נשים קיימים גורמים נוספים לנשירה, פרט להורמון ה DHT ולנטייה תורשתית. ישנם שינויים התלויים בגיל (גיל המעבר), כמו ירידה באסטרוגנים, לידות, הפלות , נטילת גלולות נגד הריון והפסקתן , הנקה, דיאטות,ציסטות בשחלות, סטרס ועוד…
הייר מדיקל משלבת מדע ורפואה על מנת לאתר את הגורמים ולטפל בהם בצורה משולבת שמבטיחה תגובה מהירה ויעילה עם הוכחות ממחקרים רבים שנעשו בנושא.
בגופנו ישנם הורמונים אשר משויכים לקבוצה נשית ולקבוצה גברית, בהתאם לריכוזם היחסי בגוף הגבר והאישה.
קבוצת ההורמונים הנשית נחשבת ידידותית לשיער ולכן נשים אינן מקריחות כמו הגברים.
טסטוסטרון למשל הוא הורמון גברי ונמצא בריכוז גבוה בגוף הגבר ובריכוז נמוך יותר בגוף האישה. אסטרוגן הוא דוגמה הפוכה.
DHT – (הידרו-טסטוסטרון) הוא הורמון גברי המופק מטסטוסטרון על ידי אנזים 5 אלפא רדוקטז.
על זקיקי השיער ישנם קולטנים אליהם נקשר הורמון ה DHT, וכאשר מתבצעת ההתקשרות , מערכת החיסונית תוקפת את זקיקי השיער. לאורך הזמן אותם זקיקים הולכים ונחלשים, השיער שהם מצמיחים נהיה דק וחלש יותר, עד שלבסוף הם מפסיקים להצמיח שיער ולאחר תקופה נוספת מתים. הסיבה שאנשים מסוימים מועדים לסבול מנשירת שיער והתקרחות יותר מאחרים היא, שכמות קולטני ההורמונים על הזקיקים אצלם גבוהה יותר או שפשוט הקולטנים שלהם רגישים להורמון הגברי . במקרים מסוימים כאשר ההתקרחות מהירה ובגיל מאוד צעיר קיים שילוב של עודף רגישות וקולטנים גם יחד.
גברים נחשפים לנזקים שגורם הורמון הדהידרו-טסטוסטרון כבר בגיל צעיר לאחר שבגיל ההתבגרות רמות ההורמונים הגבריים בגופם עולות בצורה משמעותית. אצל נשים הבעיה מתחילה בדרך כלל עם הגיען לגיל המעבר, אז ריכוז ההורמונים הנשיים בגופן יורד וההורמונים הגברים נהיים דומיננטיים יותר.
ישנן כיום מספר גישות מרכזיות לטיפול בנשירת שיער:
הגישה הראשונה היא למנוע נשירת שיער על ידי מניעה חלקית של ייצור הורמון הדהידרו-טסטוסטרון בגוף.
הגישה השניה היא למנוע מהורמון ה די הידרו-טסטוסטרון מלהיצמד לזקיקי השיער.
הגישה השלישית היא חיזוק הזקיקים דרך הזנה והמרצת הדם. כאן אין מטפלים למעשה ב"שורש הבעיה" שכן הזקיקים ממשיכים להיות מותקפים.
מאחר ויכול להיות מצב שבנוסף למתקפות של ההורמון נמצאים עוד גורמים נלווים שמאיצים את הנשירה (והם יכולים להיות רבים ושונים מאדם לאדם) חשוב ביותר לאתר אותם ולטפל בהם במקביל.
הייר מדיקל משלבת בין הגישות על פי אבחון רפואי וטריקולוגי גם יחד ומתאימה לכל מטופל תוכנית טיפול מותאמת לצרכים של כל אחד. תוצאות מחקרים שנעשו בנושא מצביעות על יעילות גבוהה במקרה של שילוב, ולכן באפשרותנו למקסם את הפוטנציאל השיקומי האישי של כל אחד במהירות ויעילות הגבוה ביותר שניתן היום לקבל.
ההצלחה בטיפול בהתקרחות תורשתית מאוד גבוה מאחר ויש בידי הרופאה והמדע את הכלים לזהות את התופעה ולהתגבר עליה כמעט במאה אחוז מהמקרים.
יש חשיבות עליונה לטפל בשלבים כמה שיותר מוקדמים ובכך לעלות משמעותית את הסיכויים להחזיר את מצב השיער למצבו המקורי.